הובלה בקירור
- בית
- /
- הובלה בקירור
הובלה בקירור היא עניין קריטי בעבור כל מי שמתעסק בעולם הקולינריה, ובפרט בעבורנו הישראלים, שמתגוררים במדינה חמה כל כך. אל תוותרו על הקפדה יתרה בסעיף הזה.
מומלץ בקור
לא צריך להסביר – מדינת ישראל היא מדינה חמה. השמש הקופחת עושה את שלה, מה שמחייב את אנשי ענף המזון באשר הם, להיות הכי זהירים שיש. הובלה בקירור היא עניין שאין להמעיט בערכו, כיוון שיש לו השפעה משמעותית ביותר על המנות אותן המטבח מגיש בסופו של דבר.
כל איש קולינריה יסכים איתנו. התרחיש בו המנות שמגיעות לצלחת של הסועדים הן מקולקלות, פגות תוקף או כאלו שלא עברו הובלה בקירור כמו שצריך, הוא בגדר תרחיש אימים. כאנשי מקצוע עם יושרה, לא תרצו לדעת שהמנה שעברה דרככם גרמה למישהו לקלקול קובה או כאבי בטן, גם אם אתם בעצמכם עשיתם את הכל לפי הספר.
הווה אומר, הובלה בקירור היא בגדר מאסט. לפני שאתם מתחילים לעבוד עם ספק מזון בסיטונאות אתם צריכים להקפיד על כך. מהו הציוד בו הוא עושה שימוש שהמזון משונע ממקום למקום? האם יש אחריות שהמזון נשמר בתנאי קירור נאותים בכל רגע נתון, ללא יוצא מן הכלל? האם הסיטונאי שאתם מתכוונים לעבוד איתו מרגיש לכם אמין, בעל יושרה, כזה שמבין עניין ולא מתפשר? אם אתם מקבלים שובות ברורות לשאלות הללו, אתם כבר יודעים מה לעשות.
הובלה בקירור: לא מתפשרים על זה
אם אתם שפים, בעלי מסעדה, טבחים במטבח גדול או אנשי קולינריה באופן כללי, שרגילים לא רק לבשל לעצמכם ולמשפחה שלכם, ודאי תסכימו אחסנה בקירור ההובלה עצמה הם סעיפים שאסור לדלג מעליהם. נכון, הרבה יותר קל וכיף להישאב לסעיף המגוון, הטעמים והסוגים השונים כשמדברים על אוכל, אבל גם למה ש"מסביב" יש ערך רב. אין בכך כל ספק. גם אם לא מדובר בעניין הכי זוהר שיש.
אם אתם חושבים ששירותי הובלה שהיא נאותה ואחראית היא בגדר מובן מאליו, ואתם פשוט סומכים על הסיטונאי שיודע מה הוא עושה, קחו בחשבון שלא תמיד זה ככה. יש בשוק מספיק כאלו שיעגלו פינות, לא ישגיחו עד הסוף, יחפשו פתרונות לחסכון בעלויות, או שפשוט אין להם את המודעות הדרושה לתחום הקריטי הזה. אתם יכולים להיות בטוחים שאנחנו לא כאלה. אנחנו מקפידים על הטמפרטורה המומלצת, כל העת, ללא פספוסים וללא פשרות, למען הבריאות של כולם.
לשירותי הובלה, השאירו פרטים